Εμπορία Εγκαταστάσεις Ηλεκτρονικών Συστημάτων Χονδρική-Λιανική 2108810450 CCTV & SECURITY EXPERTS

Universal Plug and Play (UPnP)

Η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστη το χρονικό διάστημα απο 16 έως και 26 Αυγούστου λόγω καλοκαιρινών διακοπών.Οι παραγγελίες  που θα γίνουν μέσα σε αυτό το διάστημα θα εκτελεστούν την Δευτέρα 28 Αυγούστου. Σε αυτό το διάστημα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο info@digitalnet.gr
 

 

Τό  Universal Plug and Play (UPnP) είναι ένα σύνολο από πρωτόκολλα δικτύωσης που επιτρέπει δικτυωμένες συσκευές, όπως PC, εκτυπωτές, DVR, διαδικτυακές πύλες η κινητές συσκευές να ανακαλύπτουν απρόσκοπτα την παρουσία των άλλων στο δίκτυο και να δημιουργεί λειτουργικές υπηρεσίες δικτύου για την ανταλλαγή δεδομένων, επικοινωνίας η και ψυχαγωγίας.Το UPnP  προορίζεται κυρίως για  οικιακά δίκτυα χωρίς συστήματα εταιρικής κλάσης.

Τό UPnP είναι λειτουργικό μόνον εάν η πύλη (δρομολογητής) υποστηρίζει UPnP,
και όταν είναι ενεργοποιημένη.

Τό UPnP δημιουργεί προώθηση θύρας (port maping) μόνο όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο, και είναι ενεργοποιημένη. Από τη στιγμή που η μονάδα είναι απενεργοποιημένη, ή  αποσυνδεθεί από το δίκτυο, οι κανόνες προώθησης θύρας  διαγράφονται αυτόματα.

Σε αντίθεση με το UPnP, οι ρυθμίσεις Port Forwarding (Port Mapping rules)  παραμένουν άθικτες, ανεξάρτητα από τη μονάδα που συνδέεται με το δίκτυο ή τροφοδοτείται.

Αν είναι ενεργοποιημένο το UPnP σε ενα Hikvision η ANGA DVR ή IP κάμερα, και ;παράλληλα εχουν γίνει ρυθμίσεις κανόνων Port Forwarding ,αυτές οι ρυθμίσεις θα έρθουν σε αντίθεση με τις άλλες. Λόγω αυτής της σύγκρουσης, οι πόρτες διαβίβασης  θα φαίνονται κλειστές και δεν θα υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ DVR και  δημόσιου δίκτυου (public network), με αποτέλεσμα την αποτυχία εγγραφής στο DDNS 
Για να αποφευχθεί αυτή η συγκρουση απενεργοποιήσετε το UPnP στο DVR .